Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Birimi
-İlçemizde Çiftçilik yapan tüm çiftçilerimizi ve Üretmiş oldukları ürünleri TBS (Tarım Bilgi Sistemi)’ne kayıtlarını yapmak,
-Ekilişleri parsel bazında kontrol ederek Tarımsal Desteklemeleri yapmak,
-Ekili ve dikili ürünlerde hastalık ve zararlı kontrollerini yaparak, mücadele konusunda çiftçilere yardımcı olmak,
-Üretilen sebze ve meyvelerde hasat öncesi pestisit (ilaç) kalıntısı analizi için numune
almak.
-Biçerdöver kontrolleri yapmak ve anız yakılmaması ile ilgili vatandaşlara eğitim ve yayım çalışması yapmak, Gübre Bayileri, Tohum Bayileri, Bitki Koruma İlaç Bayileri, Fide-Fidan satış yerleri ve Tarım Alet ve Makine Satış Yerlerinin kontrollerini yapmak,
-Arazi satışı ile ilgili, Tapu Müdürlüğünden gelen yazılara görüş bildirerek cevap vermek
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Birimi
-İlçemizde bulunan tüm Hayvancılık İşletmelerini ve hayvanlan HBS (Hayvancılık Bilgi Sistemi)'ne kaydetmek,
-Tüm hayvanlara (B.Baş,K.Baş.Kedi,Köpek) hastalanmamaları için proğramlı olarak koruyucu aşı yapmak, hayvanlarını başka yerlere nakleden vatandaşlara Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu veya Hayvan Pasaportu düzenlemek.
-Hayvan ölümlerini, salgın hayvan hastalıklarını kontrol ve takip etmek,
-Şüpheli ısırık vakalarını Kuduz Hastalığı yönünden takip etmek,
-İlçemizde bulunan kanatlı kesimhanelerinin ve kesimi yapılan hayvanların canlı iken ve öldükten sonra et muayene ve kontrollerini yapmak.
-Kaçak hayvan hareketleri ve kaçak hayvan kesimlerini kontrol etmek ve denetimlerini yapmak.
-İlçemiz mevsimi kışları ılıman geçtiği için Anlarım kışlatmak, çoğaltmak ve güçlendirmek için ilçemize gelen gezgin arıcılarımızın arılannı kontrol etmek ve uygun bir yerde konaklamalarını sağlamak.
-Uluısal Kalıntı İzleme Proğramı dahilinde kanatlı kesimhanelerinden satışa sunulan etlerden kalıntı tespiti için laboratuvara numune göndermek.
Gıda ve Yem Birimi
-İlçemizde bulunan tüm gıda işletmelerini kayıt altına almak, gıda maddesi üretilen, satılan ve toplu tüketim yapılan işletmelerin kontrol ve denetimlerini yapmak,
-Proğram dahilinde ve ve şüpheli işletmelerden numune alarak; tür tayini, standart gıda etiket uyumluluğu ve mikrobik analizler yaptırmak,
-Alo 174 Gıda ihbar hattına, Cimere, Bimere vb. yerlere yapılan şikayetleri değerlendirmek, -Okul Kantinlerinin denetimlerini yapmak, öğrencilere gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme konularında eğitim çalışması yapmak,
-Tütün ve Alkol satışı ile ilgili belge düzenlemek ve mevzuata uymayanlara idari para cezası uygulamak.